Ecstatic Dance Mechelen

 

georganiseerd door Frappant vzw en Ben Chi

 

- Geannuleerd -

 

Helaas hebben we vrijdag 24/7/2020 een mail gekregen van de gemeente Zemst dat deze Ecstatic Dance toch niet mag doorgaan. Eerder hadden ze nochtans gezegd van wel. De nieuwe risico-inschattingen van deze week maakten dat hun crisiscel geen gunstig advies meer wilde geven.

Wij betreuren dit, zeker aangezien we alle mogelijke veiligheidsvoorzorgen hadden genomen, volledig volgens de corona-richtlijnen van de overheid. Wij vinden verantwoordelijkheid zeer belangrijk, vandaar ook onze inspanningen zodat iedereen vrij én veilig zou kunnen dansen.

Wij vinden dit zeer jammer, en hopen in augustus weer een editie te kunnen plannen.

Benjamin, Dora en Ecstatic Dance Mechelen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit was onze informatie over het event:


25 juli  - Ecstatic Dance Mechelen - Dansles
Kapelstraat 1 in Zemst


 

Lees alles zorgvuldig, zeker ook de maatregelen. Hier staat ook in wat je best zelf meebrengt!

WAT IS ECSTATIC DANCE ?

----------------------------------

Ecstatic Dance is een wereldwijde dansbeweging waar geen drank of drugs wordt gebruikt, in een vrije en veilige omgeving. Waar we woordeloos en blootsvoets dansen. We nodigen iedereen uit om blootsvoets te dansen. Van zodra de vloer (in dit geval het gras) te oncomfortabel wordt zodat je niet meer kunt dansen, dan kunnen lichte sportschoenen eventueel wel.

 

De Dans wordt begeleid door de MC en vrijwilligers voor een unieke danservaring.

 

Ecstatic Dance Lier & Mechelen hebben een kristalhelder 4 richtings-geluid.

'Ecstatic Dance Lier Planet Earth' is een deel van Frappant vzw. We streven naar mogelijkheden voor alle mensen om te leren en te delen. Dit doen we vanuit de permacultuurprincipes waarbij alles verbonden is en een nut heeft.


 

INSCHRIJVING EN TICKETS

--------------------------------------

We werken met inschrijving en voorverkoop via overschrijving (totdat de ticketingsite in orde is). Graag een mailtje ter bevestiging van je de overschrijving, met je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres) naar info@ikbenchi.beWe zijn genoodzaakt deze gegevens 30 dagen te bewaren.

 

Gegevens: Frappant VZW - BE68 9731 8389 2634

 

De toegangsprijs bedraagt 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

We doen vanuit onze vzw een inspanning om deze dansles weer te organiseren, omdat we de nood voelen bij mensen om in hun lichaam te komen. Er zijn echter een heleboel voorwaarden en voorschriften die we dienen te volgen en het maximum aantal deelnemers beperkt dan ook onze inkomsten. Vandaar dat we deze prijzen hanteren. We hopen dat zowel de mensen die het minder breed hebben als de mensen die het breder hebben het zoals gewoonlijk met de 'sliding scale' uitbalanceren. Er zal een 'vrije bijdrage'-potje aanwezig zijn, aan de ingang.

 

Kinderen zijn welkom, ze kunnen vrij spelen mits wat aanwijzingen. Ze blijven onder toezicht en verantwoordelijkheid van de ouders (er is geen animatie voorzien).

TIJDSCHEMA

----------------------

13:30 Parkeren en toekomen

14:00 Opening ingang en welkomstmuziek

14:30 Sluiting van ingang

14:30 Openingsceremonie: uitleg over corona en introductieles

15:00 Dans muzikaal begeleid door Ben Chi en de oerwout dj

17:00 Einde muziek, einde dansles met afsluitingsceremonie

17:30 Iedereen (gefaseerd) naar huis 
 

BEREIKBAARHEID EN LOCATIE

------------------------------------------

We worden verwelkomd op De Fruitelaar, een prachtige plek, waar je helemaal tot rust komt. 'Met een groene poort en een wit bankje ervoor.' We zijn de eigenaars dankbaar dat zij deze plek voor ons openstellen!

 

Bij voorkeur kom je met de fiets. De locatie ligt kort bij de fietsknooppunten 45 en 17.


Ook het openbaar vervoer is mogelijk. Het station van Mechelen ligt op ongeveer 6 kilometer, dat van Weerde op 4 kilometer. Aangezien fietsen nu gratis op de trein mogen, is dit zeker een mogelijkheid. Vergeet dan zeker je mondmasker niet.

Er is een ruime parkeerplaats voorzien op minder dan 200 meter van de locatie. We vragen aan mensen uit dezelfde bubbel om zoveel mogelijk samen te komen. Ook de Aarde vraagt onze aandacht en zorg.


LAATSTE UPDATE UITGANGSPUNTEN CORONA
---------------------------------------------------------------
Omwille van de coronapandemie dienen we een heleboel voorzorgsmaatregelen te nemen. De richtlijnen veranderen vaak. Nu bereiden we het evenement voor volgens de regels van opstartfase 4 (die inging op 1 juli).
Graag willen we vragen om geregeld deze pagina opnieuw te raadplegen voor eventuele aanpassingen.


Concreet houdt dit in dat we maximum 50 personen kunnen toelaten voor deze dansles. We zijn met ongeveer 10 mensen in het organiserend team, waardoor er dus nog 40 tickets kunnen verkocht worden.


Omdat Ecstatic Dance Mechelen een evenement is waar normaal ook kinderen welkom zijn, willen we die lijn doortrekken. Nu organiseren we het dus zo dat de kinderen mee in de 50 personen zitten (uitgezonderd baby's en hele kleine kinderen).
 


ECSTATIC DANCE CORONAMAATREGELEN
---------------------------------------------------------------

Door de gedeelde verantwoordelijkheid van zowel organisatoren als deelnemers - jullie dus - kunnen we deze Ecstatic Dance laten doorgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen die komt zich veilig kan voelen en tegelijk vrij om er te Zijn. Daarom vragen we om onderstaande door te nemen en op te volgen.

1)   Volg de basisrichtlijnen, zoals hieronder aangegeven.

2)   Volgende personen kunnen niet deelnemen:

• personen die ziek zijn.

• personen die de laatste 7 dagen klachten hebben gehad die aan een COVID-infectie doen denken.

• personen waarbij in de naaste omgeving (partner, gezin) ziekte of ziektesymptomen zijn (geweest).

Aan de risicogroepen (senioren en personen met een ernstige onderliggende medische aandoeningen): indien u wel wenst deel te nemen, vraag dan aan uw gezondheidsprofessional of het aan te raden is.

3)   Hou 1,5 meter afstand, tenzij voor de mensen in uw contactbubbel. Deze contactbubbel bepaal je zelf, maar bestaat uit maximum 15 personen. Dansen met je partner kan als je je partner meetelt in je wekelijkse bubbel van 15 personen.
4)   Kom op tijd om de introductie en veiligheidsmaatregelen goed op te vangen (de ingang sluit om 14.30).
5)   Neem zelf voldoende non-alcoholische dranken mee, er is geen mogelijkheid om ter plekke drinkwater te krijgen.
6)   Neem zelf een dekentje of yogamat mee om eventueel je ruimte af te bakenen.
7)   Vermijd begroetingen die fysiek contact inhouden. Iemand een kus, een knuffel of een hand geven is een bewuste daad (en kan alleen voor zover iemand tot je uitgebreide bubbel behoort). Zorg zelf voor een mondmasker als je dit twil gebruiken.
8)   We dansen in verenigingsvorm, dus je wordt automatisch lid van de vzw bij de aankoop van een ticket. We moeten ook de informatie 30 dagen bij te houden voor de contact tracing. Meldt iemand zich achteraf ziek, dan word je daarvan op de hoogte gesteld.DE BASIS. OVERAL, IN ELKE FASE, VOOR IEDEREEN
-----------------------------------------------------------------
• Was je handen.
• Hoest of nies in een papieren zakdoek of in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
• Blijf thuis als je ziek bent.
• Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.
• Vermijd fysiek contact met anderen.
• Houd minstens 1,5 meter afstand.

De afstandsregel van 1,5 meter moet niet gerespecteerd worden bij:
• kinderen jonger dan 7 jaar
• kinderen jonger dan 12 jaar onderling
• huisgenoten of personen die behoren tot elkaars bubbel van 15 personen.

CORONACONTACT van de organisatie: Dora Claes - 0497/200 399


ANNULATIE EN TERUGBETALING
-------------------------------------------
Enkel de organisatie beslist desgevallend of de weersomstandigheden ontoereikend zijn om het open air evenement te laten doorgaan. In dat geval volgen we de terugbetalingsmethoden van Eventbrite, daar doen we zeker niet moeilijk over.


Als je ziek wordt voor het event, dan wordt je ticket terugbetaald.

Laten we er samen een veilige én vrije dans van maken!

 

Prins Leopoldlei 70

2640 Mortsel

info@ikbenchi.be

+32 (0)472 434 103

  • White Facebook Icon

2021 by Benjamin De Preter