top of page
Image by Will Wright

2 waardevolle documenten 

Wordt je elke dag fris wakker (voor je wekker)?
Sta je in verbinding met je lichaam?
Wil je alles kunnen blijven doen wat je graag wilt doen? 


Steeds meer mensen voelen dat ze niet hun optimale staat van zijn kunnen leven. Ze zijn te ver afgeweken van onze natuur. Ze zijn vaker moe, overprikkeld en onzeker. De meeste mensen aanvaarden dit als deel van het leven. Jij niet. Jij wilt je optimale staat van zijn bereiken. 

Met Ben chi en de oersterkmethodes krijg je inzicht in je lijf meer energie, rust en focus. 
 

Hoe?  

Een eerste stap is om inzicht te krijgen in wat je er in stopt en wat er terug uit komt. 
What goes in must come out. 
Hier zijn je 2 gratis documenten. 
Jouw eigen gezondheidsdiagnose stoelgangkaart pdf 
+ Extra de volledige Oervoedingslijst voor vitaliteit ! 

Ja ik wil 2 documenten in mijn mailbox

Hoe fit is jouw shit?

Gratis PDF - Meest volledige online ontlastingskaart
Wist je dat je stoelgang je heel veel kan vertellen over jouw gezondheidstoestand? Als een bioloog een dier bestudeert in het wild, dan gaat hij aan de hand van een stoelgananalyse te werk. Dit levert hem niet enkel informatie op over de levensstijl, maar ook over de gezondheidstoestand van het dier! Met deze gratis ontlastingskaart kan je jouw eigen evolutionaire bioloog worden en zo onschatbaar inzicht krijgen in je gezondheid 

Volledig:
  • Varieert jouw ontlasting vaak?

  • Ben je soms bezorgd over je darmen of denk je dat er iets mis is? 

  • Wil je graag weten hoe het komt dat je stoelgang zo varieert?

  • .

Hoe fit is jouw shit?

Wat levert de Ontlastingskaart je op?

Wetenschappelijk onderbouwd inzicht

Meten is weten! Met deze kaart krijg je inzicht in wat jou dient en wat niet. Volgens gestaafde wetenschappelijke bevindingen worden verschillende criteria in beeld gebracht, die je een inzicht verschaffen in je stoelgang en daardoor ook in jezelf.

Eindelijk een volledig overzicht

Online zijn er heel wat stoelgangskaarten te vinden, maar vaak belichten deze maar 1 aspect, terwijl er voor een degelijke analyse verschillende aspecten samen moeten bekeken worden. Hier kan je de meest volledige kaart downloaden. Een boek aan informatie overzichtelijk op 1 blad.

Sleutels naar verandering

Door jouw stoelgang te analyseren volgens de verschillende aspecten van de ontlastingskaart, krijg je een concreet inzicht in jouw gezondheidstoestand, en heb je meteen een aantal praktische sleutels tot verandering in handen. 

Oervoeding - Overzicht lijst

Als je, net zoals ik vroeger en een heel groot deel van de westerse bevolking, vaak spijsverteringsproblemen hebt dan zal je stoelgang niet altijd optimaal zijn.
Misschien heb je daar niet zoveel last van maar worstel je wel met energieproblemen?
Dan is oervoeding iets voor jou :


Evolutionair perspectief
Een nieuwe diersoort ontstaat zo om de 1,4 miljoen jaar en dan is deze het beste is aangepast aan zijn omgeving. Wij als homo sapiens sapiens zijn de diersoort die zich het beste kan aanpassen aan een nieuwe omgeving.
Op een paar 100 000 jaar bewonen we alle plekken op de wereld.
We kunnen ook een breed scala aan natuurlijke voeding eten. Echter de laatste 50 jaar is er zo veel nieuwe vreemde hypermoderne voeding ontstaan en dat is voor onze genen volgens evolutionaire biologen veel te snel gegaan.
Hypermoderne voeding.
Sinds de Industriële revolutie zijn er meer als 140 000 nieuwe chemicalien in onze omgeving ( en uiteindelijk ook in onze voeding). We trekken voeding uit elkaar, raffineren voeding. Slaan deze op met bewaarmiddelen en mixen deze dan terug in elkaar. Plakken dit in in plastics, transporteren dit naar de andere kant van de planeet en hier eten we dan veel te veel van. Zoals bijvoorbeeld vooral : ‘Geraffineerde producten ( suiker/zout), granen, frisdrank en plantenoliën (margarines),...  Deze dingen kwamen niet voor bij het ontstaan van de mens en liggen mee aan de basis waarom de westerse mens zo ontregeld is. We zijn ondervoed op gebied van vitaminen en mineralen en overvoed op gebied van Macro's. We eten teveel calorieën 

Voeding om ontsteking voor te zijn:
Oervoeding


Schrijf je hierboven in op de nieuwsbrief en download de oervoedingslijst.
Streef naar minstens 80 % oervoeding voor een optimale energie.
Eet weer waar onze verre voorouders zich op hebben geëvolueerd tot dit magische prachtige wezen.

Wil je dieper duiken in het ontwikkelingsproces dan kunnen we samen een analyse maken om de oorzaak van jou probleem te vinden . Dit kan je hier doen op de oerfit analyse

Oevoedinglijst
bottom of page