Verbindende Communicatie

Verbindende communicatie kan je helpen om moeilijke situaties in het leven aan te pakken.
Het is een levenswijze waarin je je bewust kan worden van je gevoelens en de daarbij horende behoeftes, en hoe deze in te vullen. Dit is een manier om meer harmonie in al je relaties te realiseren.

Vind je soms dat mensen vervreemd zijn van hun innerlijke zelf?
Zoek je echt verbinding met een ander of jezelf ?
Zit je met bepaalde vijandbeelden van dierbaren die je wil oplossen?
Wil je zelf duidelijker en helderder communiceren in wat je echt wil?
Zijn er emoties die een relatie bemoeilijken, doordat ze de overhand nemen over jezelf of anderen?

Deze 2-daagse trainingen geven het basis model mee van

Verbindende communicatie.

We gaan aan de slag met het 4 stappen model om in contact te komen met jezelf en anderen.

Wat komt er onder meer aan bod?

  • Het theoretische kader en oefeningen in groepjes

  1. Eerlijk spreken

  2. Zelfempathie

  3. Empathisch luisteren

  • Bewustwording van vervreemdend – niet verbindend taalgebruik

  • Kans tot oefeningen in groepjes om eigen situaties aan te pakken.

  • Uitleg van de 2 innerlijke metaforen: de giraf en de jakhals

  • ...

Lesgever:
Benjamin De Preter

" Als kind ben ik door mijn ouders , door hun eigen minder goede ervaringen met hun ouders , vrij opgegroeid. Ik kon alles tegen hun vertellen. Tot ik naar school ging en er leerkrachten waren die die vrijheid niet op prijs stelden. Ik mocht niet meer zeggen wat ik dacht .

Ik vond de persoonlijke relaties op school veel belangrijker dan de vakken zelf . En kon me niet motiveren voor een leerkracht die me zijn of haar eigen wil oplegde.

Zoveel jaar later ben ik in contact gekomen met spiritualiteit en andere manieren van bewust-zijn. Ik zette mij in voor een betere wereld via ledenwerving voor organisaties en praatte zo met heel veel mensen op de straat. Toen kwamen er de jaren voor 2012, waarin elk jaar een jong persoon, in mijn directe omgeving, stierf aan kanker en chemo. Een huisgenote, een beste vriend, een beste vriendin van mijn moeder. Dat maakte dat ik mijn studie begon om mensen persoonlijk te ondersteunen als gezondheidsbegeleider.

 

Doorheen de jaren kwam ik ook in contact met Geweldloze communicatie . In 2017 ben ik een jaartraject gaan volgen Verbindende communicatie . In 2019 stapte ik mee in een organisatie die Verbindende communicatie wil uitdragen : 'Groei natuurlijk in Liefde en verbinding'. Deze manier van in het leven staan is een effectieve manier om mensen in contact te brengen met hun gevoel. Zo kan ik hen mee de kracht geven om de verantwoordelijkheid te kunnen opnemen voor hun eigen behoeften.

Volgens mij kan het zo zijn dat het lijden, dat we allen ervaren, opgevangen kan worden door creatief onze geest te gebruiken in onze zoektocht naar hoe met dat lijden om te gaan.

Verbindende communicatie is een manier om in contact te staan met wat vanbinnen leeft en sociale situaties vredevoller te maken.

Dit is volgens mij één van de belangrijkste aspecten is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam in staat te stellen zijn werk goed te doen. "

2 Daagse introductie
basis cursus
Verbindende Communicatie

Inzicht krijgen over je eigen gevoelens en behoeften. Je macht terugnemen via verbindende communicatie. Bewustwording rond de verhalen die we onszelf vertellen die onze relaties het zo moeilijk kunnen maken en meer.
 
2 maandagen, nog te bepalen.
van 10 tot 17:00

inschrijven via info@ikbenchi.be 
150€ 

Zelf lunchpakket meenemen
Thee en koffie aanwezig.
's Middags eventueel een wandeling in het groene Fort van Mortsel. 


 

Prins Leopoldlei 70

2640 Mortsel

info@ikbenchi.be

0032 (0)472.434.103

  • White Facebook Icon

2018 by Benjamin De Preter