top of page
AAE454FC-DEEF-43FD-9F5E-1295C0B9B92E.jpeg

Be 
the change

Over Ben Chi

Ik ben Benjamin De Preter, geboren in de 80's en sindsdien onderweg om m'n eigen pad te bewandelen. Een pad dat niet altijd zonder vallen of stoten verliep. Van jongs af aan wilde ik de mensen rondom me gelukkig maken. In de buitenwereld zag ik echter al te vaak niet-verbindende gedragingen van mensen, waardoor ik soms mijn plek niet vond.  

In mijn jonge jaren kwam ik in aanraking met drugs en verzeilde daardoor in een depressieve periode. Geen gezonde periode, maar wel een belangrijke op mijn levenspad. Tijdens deze duik in de diepte kwam ik in aanraking met healing en spiritualiteit, waardoor ik er, samen met de ondersteuning uit mijn warme vriendenkring, weer bovenop kwam.

Mijn reis naar zelfheling startte in 2004, in het toenmalige spirituele centrum ‘De Ritten’. Daar volgde ik enkele jaren lang tijdens de weekends meditatie en spirituele beoefening. Nadien verdiepte ik me via tal van opleidingen in gezonde voeding en andere factoren die aan de basis liggen van een gezond leven. 

 

Toen in 2012 één van mijn beste vrienden stierf aan kanker/chemo, besloot ik het roer van mijn leven om te gooien en mijn ervaring in de praktijk om te zetten. Na het volgen van een beroepsopleiding tot gezondheidsconsulent, ging ik aan de slag om met cursussen, lezingen en persoonlijke begeleidingen mensen te begeleiden naar een betere gezondheid. Eerst via andere organisaties, en nadien via mijn eigen thuispraktijk BenChi, die in 2018 het levenslicht zag. Hier kan ik mijn belangrijkste levensdoel verwezenlijken: bijdragen aan ieders zoektocht naar een lang, gezond en gelukkig leven, waarin de levenskracht (Chi) optimaal stroomt.

 

Gedreven door passie voor gezondheid, gezond leven en spiritualiteit, bleef ik me verdiepen in tal van onderwerpen: voetreflexologie, verbindende communicatie, Estatic dance, yoga, immuniteit, microbioom, bewegingsklachten,...  Er is wellicht geen enkele gezondheidstrend of dieet die ik niet heb uitgeplozen. Het leerde me veel over wat werkt en wat niet werkt. Ik leerde vooral dat iets logisch en natuurlijk moet zijn én onderbouwd door wetenschappelijk bewijs. Dan pas kan het werken. Niet eenmalig, maar keer op keer.

In 2018 opende ik mijn gezondheidspraktijk Ben Chi. Hier kan je terecht voor dieptemassage, voetreflexologie, verbindende communicatie, meditatie en meer. Daar naar op zoek klik dan hier
 

In 2021 tot slot volgde ik de opleiding 'oersterk coach' van Drs. Richard de Leth. Een straffe opleiding waarmee ik mezelf vol trots de eerste Oersterk Master coach in België mag noemen. Deze opleiding vormt, ondersteund door alle eerder opgedane bagage, de hoeksteen van de OerFit-trajecten. 

Veranderen is nooit makkelijk, maar ik ging zelf de weg en weet dus dat het kan. Mits de nodige tools en de juiste hulp. Ik ben er voor jou om je te helpen, met haalbare logische stappen op jouw maat, weer OERfit te worden. Ben jij er klaar voor? Dan stap ik graag een stukje mee op jouw weg!

OERsterk-coach-ben-chi-Benjamen-Depreter.png
OERsterk coach logo 2023 Gecertificeerd.png
OERsterk-coach-ben-chi-Benjamen-Depreter.png

Waar haal ik de mosterd?

Methodes waar ik mee werk

Natuurlijk voedingsadvies  -  Supplementen en kruiden -  Bewegingsadvies  - Relaxatie en meditatie  -  Yoga  - Ademhaling - Coaching - Verbindende communicatie  -  Bemiddeling  -  Gespreksbegeleiding  -  Rouwbegeleiding Voetreflexologie  -  Dieptemassage -  Ontspannende massage  -  Drukpuntenmassage  - Lezingen en cursussen

Voornaamste opleidingen

Meditatie & Spiritualiteit (De Ritten 2004-2018) Gezondheids-consulent (Levensschool 2013-2017)  -  Jaartraject Geweldloze Communicatie (Groei natuurlijk , 2018-2019)  -  200 Hour Yoga & Meditation Teacher Training Course (2020, Amaratva Yoga)Masterclass ‘Corona-restklachten', 'Diabetes, obesitas, leptineresistentie', 

'Microbioom', Workshop ‘Corona: preventie en aanpak’, 'Bewegingsapparaat en bewegingsklachten', 'Werking immuunsysteem' (2020 Natura Foundation) Online symposium ‘The Human Microbiome’(2020 KPNI Belgium)*

Oersterk Master coach (2021, Drs. Richard de Leth) Online symposium ' sport ' & de 1ste 1000 Dagen (2022 KPNI Belgium) , Medische basiskennis volgens de kpni ((2023 KPNI Belgium)

(*) KPNI: klinische psycho-neuro-immunologie
 

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van de Gezondheidsbegeleiders.

Een gezondheidsbegeleider stelt geen diagnose, behandelt geen ziekte en schrijft geen medicatie voor. Alle handelingen en adviezen zijn er om het zelfgenezend vermogen van de client te ondersteunen. 

Bekend van o.a.:

levensschool.jpeg
MannenFestival-BannerNL.png
Universa-logo
Body-and-soul-community
Benjamin-Depreter-Ben-Chi-gesondheidsbegeleider.jpg

Let's meet!

Wil je graag samen aan de slag om jouw gezondheid en energie terug een boost te geven? 
Ben je klaar om stevige stappen te zetten op weg naar een OERsterke versie van jezelf?

Stuur me een mailtje! Ik neem nadien persoonlijk contact met je op om je vragen te beantwoorden of een afspraak vast te leggen.

Wat anderen zeggen...

Bij Ben Chi krijg ik inzicht. Ik krijg ook alle informatie op alle niveaus van mijn probleem. Niet alleen voeding maar ook de oorzaak van mijn probleem en wat ik er aan kan doen. Ik kreeg ook veel materiaal maar vooral hetgene ik nergens anders vond: inzicht waar ik iets mee ben. 

Eric -  55 jaar, Tiny-house bouwer. 

bottom of page