top of page

Psychedelische giraf, trekpaarden en magie.

Plots komt er een verlicht gevaarte op ons af. Een tractor met kerstversiering die naar huis rijdt van de lokale lichtjesstoet. Hij doet een rare beweging, ik vertraag en plots schieten er twee paarden op de baan.

Die hebben geen reflectoren, dus het is maar gelukkig dat de tractorchauffeur, die Ludo heet - we kennen hem, die vreemde beweging maakte. We hebben ze een tijdje achtervolgd tot ze een doodlopend landweggetje insloegen en dan de politie op de hoogte gebracht.


De volgende ochtend kreeg ik een berichtje van een vriendin die ik al in geen jaren meer heb gehoord: “Benji. Bedankt voor uw mails! Ik vind het super wat je doet en ik wil een cadeau geven. Waar kunnen we afspreken?” “Oké?!?””Ik vertrek richting Leopoldsburg voor een samenkomst van Valka. ” “Oké, dat is goed, we spreken af op de parking van de Makro.”Op een verlaten parking, aan een groen busje krijg ik een psychedelisch gekleurde ronde puzzel van een giraf.


——


Een giraf staat voor het verbindende element van Verbindende Communicatie.

Later die dag, tijdens het dankmoment van de training van Valka, kregen we ook een puzzelstukje.

Speciaal "Toeval".

In de bossen daar kwamen we ook een koets tegen met een twee span paarden ervoor. De puzzel werd compleet. We trekken samen aan dezelfde kar. Paarden staan voor de krachten van de vier windrichtingen, volgens mijn totemkaartenboekje. Een uitnodiging om meer magie terug toe te staan in het leven. Is er nog magie in jouw leven?


Onvervulde behoeftes


Het leven is vaak druk-druk-druk. We worden geleefd en reageren op het leven. We gaan maar door zonder in contact te staan met de magie van het leven. De dingen worden een sleur en onbewust reageren we op de dingen rondom ons heen. We zijn niet meer bewust van waarom we de dingen doen die we doen. We moeten van alles.

Wanneer we het geluk hebben op te merken dat we dingen aan het moeten zijn, is het raadzaam een stapje terug te nemen. Een adempauze. Een giraf neemt ook zijn tijd om te kauwen en te herkauwen. Je kunt gaan kijken waarom je datgene doet wat je doet. Waarom je die extra kilometers omrijdt om biologisch voedsel te halen. Waarom je naar je ouders rijdt. Waarom je die job doet die je doet. Dat geeft vervulling en dan stroomt het leven.

Wil je meer bewust worden van je gevoelens en de onderliggende behoeftes?

Op de driedaagse basistraining, op 3 zondagen in februari, met als thema partnerrelaties, krijg je de basis mee waarmee je sneller kunt opmerken wanneer je weer veel ‘moet’ doen.

Je zult beter kunnen communiceren met je partner en in al je relaties.

Vergroot de kans dat er weer magie in je leven komt.

Voor meer informatie, om je in te schrijven en de gratis download van de lijsten van gevoelens en behoeftes, klik hier.


Het is mijn zielenmissie om de helden van onze wereld, mensen die zich inzetten voor anderen, de oorzaken van lijden te laten zien en de oorzaken van geluk aan te reiken.

Met vriendelijke groe(n)ten

,Benjamin

Benchi

P.S.: Wil jij ook zelf groepen begeleiden? Sessies 1 op 1 doen? Jongeren begeleiden in overgangsrituelen of ceremonies begeleiden? Sluit dan aan bij de ‘Art of Holding Space’, twee immersive weekends, NVC en veel meer.Op 29 januari om 20.00 is er een online webinar met meer info, je kan je hier inschrijven.

P.P.S.: De magie van het leven kun je ook ervaren in een dans. Dit weekend is er een hele dag Dansen met de Zondag Dans. Contact improvisatie in de voormiddag en Ecstatic Dance met live muziek in de namiddag. De presale eindigt zaterdagavond. Tickets klik hier

P.P.P.S: Er is een nieuwe video testimonial van het oerman oermoeder traject. Die vind je op mijn webpagina hier

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page